la-fierte-de-shabiller-tout-seul

L2-23

Al onze acties voor iedereen

De trots om zich alleen aan te kleden is belangrijk voor ALLE kinderen!

De
uitdagingen

Soms is een kledingstuk meer dan een kledingstuk, het is een stap naar zelfstandigheid!

Hoe staanwe ervoor?

Lang leve de mode voor iedereen!

Het verhaal begint in 2017 dankzij een samenwerking met de "Loups bleus", het eerste leuke kledingmerk voor tieners en kinderen met een handicap.

Drukknopen,magnetische knopen, elastische taille die de buik niet samendrukt, gemakkelijk aan te trekken capes, body's in grotere maten…

Het verhaal wordt vandaag de dag voortgezet met een complete collectie "makkelijk aan te trekken", voor steeds trotsere kinderen en ouders.

Les
bewijs

Gemeenschappelijke creatie

Nadenken over praktische en leuke kleding is goed, maar het is nog beter als het passend is!

Daarom testen en ontwerpen we, al sinds onze eerste collectie, onze kleding samen met betrokken kinderen en ouders.

Meer dan 50 referenties

Het doel? Samen een praktische collectieopbouwen, die ze past en die ze leuk vinden!

Sindsdien is de collectie elk jaar uitgebreid en zijn er nu meer dan 50 referenties beschikbaar in verschillende kleuren.

Onze
doelen

Daar blijft het niet bij! Ons doel is om in de zomer van 2023 deze kleding ook voor volwassenen aan te bieden, het ondergoed komt in de winter van 2023.

Vragen ?

  • Kunnen comfort en ecologie samengaan?

    Natuurlijk kan dat! Bij KIABI doen we het namelijk elke dag door in een zeer vroeg stadium van onze collecties samen te werken met onze partnerleveranciers. Zo gaan we aan de slag met comfortabele en praktische materialen, zoals katoen, dat heerlijk zacht, stevig, absorberend en ademend is. Geleidelijk kiezen we echter voor duurzamere versies zoals biologisch katoen of katoen van boeren die bezig zijn om op biologische teelt over te stappen. Hetzelfde geldt voor polyester en polyamide, stoffen die stevig en onderhoudsvriendelijk zijn. We kiezen echter steeds meer voor hun gerecyclede versies en ook voor Ecovero™-viscose.

  • Waar wordt de kleding van KIABI gemaakt?

    Onze kleding wordt voornamelijk gemaakt in Azië en het Midden-Oosten, waar we op zoek gaan naar erkende vakkennis en expertise. We werken bijvoorbeeld met partners uit India, die bekend staan om hun reactiviteit en de kwaliteit van hun katoenen breiwerk, of met Chinese leveranciers, die experts zijn in het ontwerpen van warme kleding en truien. Sommige van onze artikelen worden ook in Noord-Afrika en Turkije geproduceerd voor meer flexibiliteit.

  • Hoe recycleert KIABI zijn onverkochte artikelen?

    We recycleren onze onverkochte artikelen niet, we geven ze weg! We proberen onze verkoopvolumes zoveel mogelijk in te schatten en zo onverkochte goederen, die een belangrijk sociaal en milieuprobleem zijn, te vermijden. Aan het einde van het seizoen kunnen we wel nog onverkochte artikelen hebben. In de zomer van 2021 hebben we bijvoorbeeld 1,3% van onze artikelen niet kunnen verkopen.

    Om te voorkomen dat deze nieuwe kleding wordt vernietigd, doneren we ze aan lokale verenigingen in Frankrijk. Sinds 2018 bieden we onverkochte artikelen aan het Agence du don en Nature, dat ze herverdeelt onder Franse non-profitorganisaties. We dragen ook ons steentje bij aan de uitbouw van solidaire winkels, de zogenaamde "Petits Magasins", in Frankrijk: we geven hen onverkochte artikelen, die vervolgens tegen zeer lage prijzen worden aangeboden aan mensen die het echt nodig hebben.

  • Welke duurzame materialen gebruikt KIABI?

    We gebruiken steeds meer duurzame materialen in onze collecties: gerecycled katoen, biologisch katoen of katoen van boeren die bezig zijn om op biologische teelt over te stappen, gerecycled polyester, polyamide en Ecovero™-viscose. Momenteel zijn onze kledingstukken gemaakt met 63,5% duurzamere vezels. We streven echter naar 100% duurzamere vezels in ons textiel in 2025.

  • Wat beschouwt KIABI als een duurzamer materiaal?

    Alternatieven die bij KIABI als duurzamer worden beschouwd, zijn alternatieven die energie en/of water en/of producten besparen en watervervuiling en de aantasting van leefgebieden van wilde dieren en ecosystemen beperken.